Előfizetői tartalom

Kemény figyelmeztetés érkezett: hamar a bóvli kategóriában találhatja magát Magyarország az EU-források nélkül

A januári leminősítés után további negatív lépések fenyegetik Magyarország adósbesorolását, amennyiben nem sikerül megállapodni az uniós források folyósításáról – olvasható ki a Standard & Poor’s Portfolionak küldött válaszaiból. A hitelminősítő szerint a Brüsszelből érkező pénzek jelentős és tartós elmaradása akár újabb leminősítést is indokolhat. Sőt, arra is tesznek utalást, hogy az Európai Bizottság által a jogállamisági eljárás miatt felfüggesztett 6,3 milliárd eurónyi forrás elvesztése is hozhatna további lépést, pedig a Brüsszelből elhozható pénzek közül ez tűnik a legkevésbé biztosnak.

Rögtön bekezdtek a hitelminősítők az év elején A januári két hitelminősítői felülvizsgálat mérlege elég rossz volt Magyarország szempontjából, hiszen a Fitch stabilról negatívra rontotta az osztályzatunk kilátását, a Standard & Poor’s pedig leminősítette az országot. Különösen utóbbi volt fájdalmas, hiszen ezt megelőzően több mint tíz évig nem fordult elő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés