Előfizetői tartalom

Kemény figyelmeztetés érkezett: hamar a bóvli kategóriában találhatja magát Magyarország az EU-források nélkül

Beke Károly
A januári leminősítés után további negatív lépések fenyegetik Magyarország adósbesorolását, amennyiben nem sikerül megállapodni az uniós források folyósításáról – olvasható ki a Standard & Poor’s Portfolionak küldött válaszaiból. A hitelminősítő szerint a Brüsszelből érkező pénzek jelentős és tartós elmaradása akár újabb leminősítést is indokolhat. Sőt, arra is tesznek utalást, hogy az Európai Bizottság által a jogállamisági eljárás miatt felfüggesztett 6,3 milliárd eurónyi forrás elvesztése is hozhatna további lépést, pedig a Brüsszelből elhozható pénzek közül ez tűnik a legkevésbé biztosnak.

Rögtön bekezdtek a hitelminősítők az év elején A januári két hitelminősítői felülvizsgálat mérlege elég rossz volt Magyarország szempontjából, hiszen a Fitch stabilról negatívra rontotta az osztályzatunk kilátását, a Standard & Poor’s pedig leminősítette az országot. Különösen utóbbi volt fájdalmas, hiszen ezt megelőzően több mint tíz évig nem fordult elő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái