FONTOS Léptek az ukránok az OTP ügyében!
 
Előfizetői tartalom

Itt az ideje megnyugodni: semmilyen válság nincsen Európában

Zsoldos Ákos
Általános felfogásként él a köztudatban, hogy Európa válságban van, 2022 őszén a nyilvános közgazdasági diskurzusok egyik leggyakoribb tárgya a várható recesszió volt. Nem véletlenül, 2022 nyarán és kora őszén borzasztóak voltak a kilátások, az egyik sokkhatás még véget sem ért, máris elkezdett kibontakozni egy másik. Az elemzőintézetek sorra adták ki a recessziós figyelmeztetéseket, és mi is kifejezetten pesszimisták voltunk. Úgy tűnt, súlyos recesszió vár az európai gazdaságra. A krízis bekövetkeztét sokan még mindig tényként kezelik, pedig igazság szerint semmilyen komolyabb válságról nincs szó, a recessziós kockázatok gyorsan csökkennek Európában.

Ez a válság most elmarad Az ősz meglepetések sorát hozta: az európai gazdaság a külső sokkokkal szemben jóval ellenállóbbnak bizonyult, mint azt vártuk, és a negyedik negyedévben az eurózóna gazdasága – a várt visszaesés helyett  - kis mértékben növekedett. Mivel az elemzők a téli időszakot tartották a legkritikusabbnak a gazdaságra nézve, így már jelentősen csökkent...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái