Előfizetői tartalom

A szegény országoknak fáj a legjobban a mostani válság

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet szerint a magas inflációval és a lassú gazdasági növekedéssel jellemezhető időszak az alacsony és a közepes jövedelmű országoknak jelenti a legnagyobb kihívást. Ilyen gazdasági helyzetre utoljára az 1970-es években volt példa. A COVID utáni visszakapaszkodást gátolják az ukrajnai háború következményei, így sok országban csak jövőre áll helyre a munkaerőpiac.

A koronavírus-járványból való gazdasági feltámadás még mindig nem teljes, és jelentős egyenlőtlenségek tapasztalhatók világszerte

- derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) elemzéséből. Az ENSZ munkaügyekkel foglalkozó hivatalos szerve a 2023-as gazdasági és munkaügyi trendeket illetően azt fogalmazta meg, hogy leginkább a gyenge és közepes jövedelmű országok szenvednek, a COVID utáni visszakapaszkodást pedig gátolják az ukrajnai háború következményei, amelyek felgyorsítják a klímaváltozást és soha nem látott humanitárius kihívásokat indítottak el.

A háború és a gazdasági lassulás egyenes következménye, hogy az országok többségében a belátható jövőn belül nem érhető el a koronavírus-járvány időszaka előtti foglalkoztatási szint.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés