Előfizetői tartalom

Brüsszel lepattintotta a magyar kormány által is támogatott energiaügyi javaslatot

Az Európai Bizottság közzétette a hidrogén energiatermelésben való használatának elszámolási szabálytervezetét. Noha Magyarország mellett más tagállamok is kérték, hogy ne csak az elektrolízissel megújuló energiaforrások felhasználásával előállított hidrogén kapjon zöldbesorolást. A brüsszeli szabályozás külön megjegyzi, hogy a fosszilis energiával előállított gáz nem tekinthető megújulónak, de a bioenergiát is kizárták. Még a közlekedési eszközökre is kiterjesztik a rendszert.

Az Európai Bizottság még 2020-ban fogadta el az EU-s hidrogénstratégiát, amelyben felvázolta az európai hidrogénökoszisztéma létrehozásának jövőképét a kutatástól és az innovációtól a termelésen és az infrastruktúrán át a nemzetközi szabványok és piacok kialakításáig. A hidrogén várhatóan jelentős szerepet játszik majd az ipar és a nehéz tehergépjárművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés