Előfizetői tartalom

Bréking: egész évben marad a rezsicsökkentett gáz-, áram- és távhőár

Weinhardt Attila
Egész évben nem fog emelkedni se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, és a rendszerhasználati díj se emelkedik idén – jelentette be az MVM energetikai konferenciájának nyitó előadásában Lantos Csaba. Az energiaügyi miniszter hozzátette: az átlagfogyasztási korlát feletti lakossági piaci ár egyelőre április 30-ig változatlan marad. A miniszter az előadásában megerősítette azt a minapi jelzést, hogy három CCGT gázerőművet fog megépíteni a kormány 2028-ig, egyet a Mátrai Erőmű mellett, kettőt pedig Tiszaújvárosban. A rezsiárakkal kapcsolatos kormányzati bejelentés éppen azután hangzott el, hogy egy friss tanulmány alapján meglepő adatokat írtunk meg a rezsicsökkentési rendszer kapcsán.

Előadásában többek között az alábbi főbb témákról beszélt Lantos Csaba: A megelőző időszakhoz képest nagyjából ötször annyi tőke áll rendelkezésre „így, vagy úgy” ahhoz, hogy mindazokat az energiaipari beruházásokat megtegyük, ami az energiaválságból való kilábaláshoz és a további növekedéshez kell. Itt az "így, vagy úgy" alatt az EU-s helyreállítási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái