Előfizetői tartalom

Hatalmasra nőtt Magyarország legnagyobb magánklinikája

Csiki Gergely
2021-ben már 17 milliárd forintos, konszolidált szinten pedig 19 milliárd forintot megközelítő árbevételt ért el az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatócsoportja, a Medicover. Adózott eredménye csoportszinten eközben 3 milliárd forint fölé emelkedett, amivel szintén messze kimagaslik a vezető hazai privátcégek mezőnyéből. Megnéztük, milyen változások mentek végbe a társaságnál az elmúlt években, és bemutatjuk azt is, hogy a működés szempontjából legkritikusabb mutatószám tekintetében hogyan teljesített a magánvállalkozás.

A magyar egészségügy elmúlt néhány évének meghatározó trendje volt, hogy a magánegészségügyi szolgáltatócégek (privát tulajdonban állók) jelentős növekedést könyveltek el, mind betegszámban, forgalomban, mind pedig a pénzügyi mutatókban. Legutóbb erről a tavalyi év közepén írtuk részletesen, amikor bemutattuk a hazai piac legnagyobb szereplőit és azok 2021-es eredményeit....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái