Előfizetői tartalom

Hatalmasra nőtt Magyarország legnagyobb magánklinikája

2021-ben már 17 milliárd forintos, konszolidált szinten pedig 19 milliárd forintot megközelítő árbevételt ért el az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatócsoportja, a Medicover. Adózott eredménye csoportszinten eközben 3 milliárd forint fölé emelkedett, amivel szintén messze kimagaslik a vezető hazai privátcégek mezőnyéből. Megnéztük, milyen változások mentek végbe a társaságnál az elmúlt években, és bemutatjuk azt is, hogy a működés szempontjából legkritikusabb mutatószám tekintetében hogyan teljesített a magánvállalkozás.

A magyar egészségügy elmúlt néhány évének meghatározó trendje volt, hogy a magánegészségügyi szolgáltatócégek (privát tulajdonban állók) jelentős növekedést könyveltek el, mind betegszámban, forgalomban, mind pedig a pénzügyi mutatókban. Legutóbb erről a tavalyi év közepén írtuk részletesen, amikor bemutattuk a hazai piac legnagyobb szereplőit és azok 2021-es eredményeit....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés