Előfizetői tartalom

Keresztet vetettek Magyarországra, kettős recesszió radírozza le a növekedést

Az egész kelet-közép-európai régiót mélyebb válság éri el 2023-ban, mint a kontinens nyugati felét. A legnagyobb bajban viszont Magyarország lehet a Fitch Solutions elemzése szerint: a magas infláció, az uniós források késése és a hitelek drágulása olyan erős lefelé mutató kockázat, hogy egész éves zsugorodást prognosztizálnak.

A 2022-es utolsó negyedéves GDP-adatok alapján a Fitch Solutions pesszimistán látja a kelet-közép-európai régió növekedési kilátásait az idei évre. Ahogy arról írtunk, az előző negyedévhez képest a magyar gazdaság 0,4%-kal zsugorodott a negyedik negyedévben, ami a július-szeptember utáni visszaesést követően azt jelenti, hogy technikai recesszióba került Magyarország....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés