Előfizetői tartalom

Céltáblát festettek a forintra: még jobban elszabaduló inflációt várnak Magyarországon

Újabb borús előjelet festett a Fitch Ratings a magyar gazdaság helyzetéről: a hitelminősítő új elemzése szerint a szolgáltató cégek áremelései Magyarországon és Lengyelországban is felhúzhatják az inflációt. A Fitch Solutions már a héten előrevetítette, hogy a hiteltörlesztők esetleges emelkedése kettős recessziót hozhat itthon.

A Fitch Ratings hitelminősítő intézet vezetője arra figyelmeztetett, hogy az a lengyelországi és magyarországi szolgáltató cégeknél kialakulóban lévő tendencia, hogy az emelkedő árakkal összhangban emelik díjaikat, magasabb és tartósabb inflációs rátákat eredményezhet. Mindezt két cég, az Orange Polska lengyel távközlési vállalat és a Magyar Telekom bejelentéseire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés