Előfizetői tartalom

Bajba került Németország: nincs több dolgozó, de már van válaszuk az égető problémákra

Történelmi magasságba emelkedő, közel 8 százalékos infláció mellett soha nem látott mértékben csökkentek a reálbérek Németországban tavaly. Az Európai Unió legnagyobb gazdasága mindeközben a valaha mért legsúlyosabb munkaerőhiánnyal küzd, a francia út - a nyugdíjkorhatár emelése - helyett azonban a kormány inkább a bevándorlók révén oldaná meg a strukturális gondokat.

Agyoncsapta az infláció a béremelést Az infláció immár több mint egy éve nem csupán a munkáltatók által kigazdálkodott emeléseket falja fel Németországban, hanem egyenesen csökkenti a reálbéreket, mégpedig történelmi mértékben. 2022-ben előzetes becslések szerint összességében 4,1 százalékkal csökkentek a reálbérek éves szinten. Ez nem csupán a legnagyobb mértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés