Előfizetői tartalom

Kiderült, mi áll a fürdőbelépők jelentős drágulása mögött

Azt már tavaly év végén lehetett tudni, hogy egyes budapesti fürdők jelentős áremeléssel fordultak rá 2023-ra, azonban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Kft. differenciált a döntően turisták által látogatott egységek, és a hazai közönség körében kedvelt fürdők között. A fővárosi közgyűlés oldalára feltöltött pénzügyi tervből most még több részlet kiderült.

A Széchenyi és Rudas fürdőkben körülbelül 30 százalékos az áremelés szinte minden szolgáltatás-csoportra, amelyet a pénzügyi terv szerint azért tehetnek meg, mert egyrészt a turisták könnyebben kifizetik a magasabb árakat, másrészt a forint árfolyamának romlása miatt ők ebből kevesebbet éreznek. Mindezzel együtt sem fogja meghaladni a belépőjegyek ára a 27 eurót, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés