Előfizetői tartalom

Képesek vagyunk arra, hogy csökkentsük az éhezést: újabb zöld forradalomra van szükség

Az emberiség egyik legnagyobb vívmánya a múlt században az volt, hogy hatalmas mértékben nőtt az élelmiszertermelés. 1900 és 2000 között a termésmennyiség terén hatszoros növekedés volt kimutatható, miközben a világ népessége kevesebb mint négyszeresére nőtt. Ez azt jelenti, hogy jelenleg átlagosan 50 százalékkal több élelmiszer áll rendelkezésünkre, mint a déd- és ükszüleink számára.

Az élelmiszer-termelés növekedésének legnagyobb részét az biztosította, hogy a gazdák minden egyes hektár földterületen több élelmiszert termeltek. A rendkívüli fejlődés a zöld forradalomnak volt köszönhető, amely óriási növekedést váltott ki a mezőgazdaságban hasznosítható modern inputok terén. Számítások szerint Norman Borlaug Nobel-békedíjas agrármérnök –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés