Előfizetői tartalom

Földgázkitermelés: a kormány erős lépésre készül Magyarországon

Szinte minden korlátozást felold a kormány, hogy a hazai földgázkitermelést felpörgesse. Minden gáztermelést fokozó intézkedést kiemelt beruházássá nyilvánítanának, így a legtöbb engedélyeztetési eljárás alól felmentenék az egyes projekteket. Magyarország egyelőre az utolsó uniós országok között még tud vezetékes orosz földgázt venni.

Oroszország vezetékes gázszállítása az Európai Unióba már gyakorlatilag csak két ellátási útvonalra, az ukrajnai tranzithálózatra és a Török Áramlat gázvezeték Magyarországig érő balkáni leágazására korlátozódik. Ennek fényében az orosz importgáz mennyisége már csak 400-515 millió köbméter között ingadozik hetente, de hazánk ellátása folyamatos a déli, Szerbiával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés