Előfizetői tartalom

Kegyetlen csalódást okozhat a bejelentett kormányzati csodafegyver

Bár sokak tetszését elnyerheti az Orbán Viktor által bejelentett olcsó vármegyei és országbérlet, az intézkedés több sebből vérzik. Egyrészt forráselvonásról beszélhetünk, a szolgáltatást nem fejlesztik, illetve a helyközi közlekedés a helyi konkurensévé válhat a városhatárokon belül, ami még nehezebb helyzetben hozhatja az önkormányzati cégeket. Többek között erről beszélt Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Portfolio Checklist podcastjében.

A vármegyei és országbérlet májusi bevezetése volt Orbán Viktor egyik konkrét ígérete az évértékelő beszédében. Ez a bérlettípus a MÁV-START és a MÁV-HÉV, illetve a Volánbusz járatai mellett a GYSEV járataira is érvényesek lesznek havi 9 450 forintért. Ha valaki átlépi a megyehatárt, akkor kettő bérlet áráért országos jogosultságot kap. Mindkét bérlettípusra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés