Előfizetői tartalom

Rohamosan öregedő autók mutatják a magyarok életszínvonalát

Lendületesen nő a Magyarországon forgalomba helyezett személyautók állománya, de emellett az átlagéletkoruk is. Utóbbi lényegében a 2008-as válság óta töretlenül emelkedik - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból. A fordulathoz egészen biztosan szükség lenne a magyarok életszínvonalának emelkedésére, de a jelenlegi inflációs környezetben ez aligha következik be. Az sem segít, hogy a rendkívül gyenge forint miatt nagyot drágultak az új autók és importból sem könnyű fiatal kocsihoz jutni.

2022 végén 4 millió 94 ezer személyautó volt forgalomban Magyarországon, amely óriási szám tekintettel arra, hogy bő 8 év alatt egymillióval lett magasabb és 20 évvel ezelőtt még csak 2,6 millió kocsi futott itthon. Ez a statisztika gyakorlatilag a forgalomból kivont és kiadott rendszámok egyenlege. Előbbibe azok az autók tartoznak, amelyeket koruk vagy állapotuk miatt már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés