Előfizetői tartalom

Ilyen az, amikor az állam megveszi a magyar Vodafone kisebbik részét

Januárban kilyukadt a költségvetés és a Pénzügyminisztérium napokban megjelent részletes havi államháztartási tájékoztatójából azt is tudjuk már, hogy miért. Az állam átutalt a Vodafone Hungary 49%-os részesedésének megszerzéséért cserébe több száz milliárd forintot. Emellett mutatunk még pár érdekességet a részletes bevételi és kiadási számokról az év első hónapjáról.

Azt már két héttel ezelőtt megtudtuk, hogy relatíve rosszul indult az év a költségvetésben, ugyanis januárban szokatlanul nagy deficit jött össze az államháztartásban, pénzforgalmi szemléletben. A PM által közzétett részletes adatokból azonban kiderül: lényegében egy egyszeri gigantikus kiadási tétel, a Vodafone-részesedés megvásárlásának kiutalása okozta a januári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés