Előfizetői tartalom

A kormány több ezer milliárd forintos terve egy szereplőn bukhat el

Magyarország rendelkezik az egyik legnagyobb közvetlen külföldi tőkebefektetés-állománnyal (foreign direct investment - FDI) a régióban. Az Orbán-kormány az elmúlt évek rekordjai után ráadásul tovább fokozná a tőkebevonás intenzitását. A cseh, lengyel és szlovén adatokat összehasonlítva az látszik, hogy a hazai támogatási rendszerrel igazán csak egyetlen régiós országban tudnak versenyezni. A kérdés már inkább az, hogy az EU és az USA kereskedelmi háborúja milyen új helyzetet teremt?

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy februári konferencián arról beszélt, hogy a magyar gazdaságban egy finanszírozási szerkezetváltás történik. Ebben pedig fontos a GDP-arányos beruházási rátát 30 százalék körül tartani, a beruházásokon belül pedig 20 százalék felett kell tartani az FDI-beáramlás szerepét, így tehát az éves tőkebefektetési volumennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés