Előfizetői tartalom

Lesújtó a helyzet Magyarországon, bármikor kieshetünk a jóléti országok sorából

Tíz év alatt Magyarország visszacsúszott a jóléti indexen, és hiába kezdett el javulni a hazai helyzet, a kelet-közép-európai országok között a leglassabb a magyar fejlődés. Főként a politikai kiszámíthatatlanság, a szabadságjogok körüli helyzet rontja le az itthoni átlagot, miközben a szociális ellátórendszer minősége és az ahhoz való hozzáférés is alacsony európai összevetésben - derül ki a a Legatum Prosperity Index 2023 jelentéséből, amely szerint globálisan is alig látható jóléti fejlődés.

Magyarország a 42. helyen áll - tavalyhoz képest egy helyezést javítva - a Legatum Prosperity Index 2023-as jelentése szerint, mely a jóléti viszonyokat vizsgálja a világon. Az index 167 nemzet esetében ugyanazokat a mutatókat használja, és ugyanúgy kombinálja őket, hogy elemeket és pilléreket hozzon létre. Az index segítségével összehasonlítható az egyes országok relatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés