Előfizetői tartalom

Olajra lelhet a Mol Magyarországon, izgalmas folyamatok zajlanak a háttérben

A sikeres vecsési találaton felbuzdulva az ottani kutatáshoz rendkívül közel, Üllő térségében végez adatgyűjtést a Mol, vagyis csak végzett, tegnap ugyanis lezárult a folyamatnak ez a lépése. A kiértékelés és a szükséges engedélyek beszerzése után már idén újabb kutatófúrás indításában bízik a társaság, a vecsésihez hasonlóan itt is inkább olajra, semmint gázra lehet majd számítani. A tegnapi nap folyamán terepbejárást tartottunk a kutatási területen, ahol többek között elmagyarázták a szakértők, hogy hogyan is működik a 3D-szeizmika, mit jelent a kutatós szakmában a vibrátor, és végső soron hogyan lehet eldönteni, hogy érdemes-e elkezdeni a fúrási munkálatokat egy ígéretes területen.

Mi történik most Üllő térségében? Üllő határának egy tágabb környezetében, azaz a Dány koncessziós területen már 2016 óta kutat szénhidrogén után a Mol, több mezőn is végeznek és végeztek kutatást és szeizmikus méréseket, mondta el lapunknak a helyszínen Homonnay Ádám, a Mol Magyarország kutatási és termelési igazgatója. Először a korábbi, meglévő mérések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés