Előfizetői tartalom

Emelt tarifát terveztek a rövidebb taxiutakra, de a fővárosi önkormányzat ellenállt

Felmerült az emelt alapdíj a rövidebb taxis fuvarokra, de a fővárosi önkormányzat a tárgyalásokon ezt elutasította - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Portfolio Checklist podcastjában, amelyben arról is szó volt, hogy szerinte miért vált be az elmúlt 10 évben a rögzített árazás. A tarifák hétfőn emelkedtek: az alapdíj a korábbi 1000-ről 1100 forintra, a kilométerdíj 400-ról 440-re, a percdíj pedig 100 forintról 110 forintra nőtt.

A taxis tarifák emelését egyértelműen az ársapka eltörlése tette szükségessé. Tavaly tavasszal ugyanis, amikor az infláció és az elmúlt évek elmaradt tarifaemeléseit korrigálták és az utasok egy nagyobb léptékű emelést érezhettek, úgy álltak fel a tárgyalóasztaltól az önkormányzat és a taxisok képviselői, hogy ha eltörik az ársapkát, akkor újra leülnek - mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés