Előfizetői tartalom

Deák András: komoly jelzést küldött Ukrajnának az USA és Németország

Komoly jelzés lehet Ukrajnának a héten történt koordinált amerikai-német szivárogtatás az Északi Áramlat vezetékrobbantás ukrán érintettségével kapcsolatban, de hagytak kiskaput a Zelenszkij-kormánynak – mondta Deák András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének munkatársa a Porfolio Checklist szerdai adásában.

A New York Times amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva arról írt, hogy ukránbarát csoport állhat az Északi Áramlat gázvezetékek fölrobbantása mögött. Ugyanezt állította a német közszolgálati ARD tévécsatorna hírportálja is. A két híradás egy napon jelent meg. Valójában soha nem lehetett kizárni az ukrán szálat ebben a robbantásban – közölte Deák András...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés