Előfizetői tartalom

Porfelhők az autópályán: a szakértő megkongatta a vészharangot

A talajokat kizsákmányoljuk és az összeomlás fenyegeti őket, ilyenkor fordulhat elő, hogy a felső réteget egyszerűen elviszi a szél és az autópályára hordja, ahogy az történt a tragikus szombaton, amikor 42 jármű ütközött össze, 39 ember sérült meg, egy pedig életét vesztette. Többek között erről beszélt Ürge-Vorsatz Diana, a Közép-Európai Egyetem Professzora, az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének (IPCC) alelnöke a Portfolio Checklist podcastjában.

Ezt a jelenséget világszerte megfigyelhetjük, többek között az Egyesült Államokban is. Éppen ezért kezdtek el több helyen átállni a talajművelés mentes vagy legalábbis csökkentett talajműveléses mezőgazdaságra, és próbálják jobban védeni a talajokat - mondta a szakember. Hozzátette, hogy ha itt Magyarországon sem változtatunk sürgősen a mezőgazdasági termelési módszereinken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés