Előfizetői tartalom

Annyi hó hiányzik Európából, hogy már biztosan víz és áram nélkül maradunk

Az olasz Alpokban tapasztalható súlyos hóhiány a nyár folyamán a víztározók készleteit és a Pó folyó vízszintjét is veszélyezteti - közölték az ICIS elemzőcéggel a Nemzetközi Környezetfigyelő Központ (CIMA) szakértői. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy mindez az áramtermelésre is kihatással lesz, ráadásul Svájcban és Franciaországban is vízhiány lehet, ami csak fokozza az energiaválság hatásait.

Az olasz Alpok hóvízegyenérték-hiánya (SWE) március 16-án mínusz 67 százalék volt - derült ki a CIMA ICIS-hez eljuttatott adataiból, ami azt jelenti, hogy a hiányzó hó - a korábbi évekhez képest - alacsonyabb rendelkezésre álló vízmennyiséget eredményez a következő hónapokban. A hóvízegyenérték a hótakaró vastagságától és a hó sűrűségétől függ, bár a hó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés