Előfizetői tartalom

Ez a leghalálosabb fertőző betegség a világon, de szinte semmit sem hallunk róla

A tuberkulózis (tbc) az a fertőző betegség, amely tavaly a legtöbb ember halálát okozta. Ennek ellenére szinte semmit sem hallottunk a tbc-ről. 2022-ben valószínűleg mintegy 1,4 millió ember halálát okozta, ami meghaladja a COVID miatt elhunytak számát. És mégis, a gazdag országokban – ahol lényegében már senki sem hal meg tuberkulózisban – a figyelem másra irányul.

Még a szegény országokban is, ahol a tehetősebbek megengedhetik maguknak az orvosi kezelést, gyakran a legszegényebbek, a legelzártabb térségekben élők és a leghátrányosabb helyzetű emberek szenvednek ettől a betegségtől. A világ politikai vezetői már régóta megígérték, hogy javítanak ezen a helyzeten. Az ENSZ fenntartható fejlődési célok néven ismert globális célkitűzéseinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés