Előfizetői tartalom

A magyar gazdaságról váratlanul sötét képet fest az S&P

A fejlődő országok közül a legmagasabb inflációs szinttel, fennmaradó jegybanki szigorral és visszafogott növekedéssel számol Magyarország esetében az S&P Global Ratings. Elemzésük szerint idén az alapkamathoz nem is nyúl majd hozzá a Magyar Nemzeti Bank, legfeljebb az egynapos betéti tendernél (a tényleges, 18%-os irányadó kamat esetében) jöhet vágás. Ráadásul valószínűnek tartják, hogy a bankpiacok felől egy új, leginkább bizalomhiányból fakadó válság megrogyaszthatja a magyar gazdaságot.

Jóval pesszimistább képet fest a fejlődő gazdaságok kilátásairól az S&P Global friss elemzése, mint általánosságban a piacok. A kutatónál egyszerre nézték a latin-amerikai régióból Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Mexikó és Peru idei várható teljesítményét, míg Európában Magyarország, Lengyelország és Törökország volt az elemzők fókuszában, de Ázsia nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés