Előfizetői tartalom

Kibukott, nagy a baj a Kínától kapott állami hitelekkel

Friss elemzések szerint adósságcsapdába kerülnek a kínai államközi hiteleket felvevő országok. Az infrastrukturális fejlesztések nem termelnek elegendő jövedelmet, hogy elég legyen a törlesztésre. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter bírálta is Pekinget a hitelcsapdákért, amit a kínai fél elutasított. A problémás hitelekből Magyarország is vett fel.

Kína csütörtökön felelőtlennek és ésszerűtlennek nevezte Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter megjegyzéseit, miután Yellen szerint Peking hitelezési tevékenysége miatt a fejlődő országok adósságcsapdába esnek. Az ügy előzménye, hogy a Világbank, a Harvard Kennedy School, az AidData és a Kiel Institute for the World Economy kutatói közzétették friss elemzésüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés