Előfizetői tartalom

A Fed döntéshozója szerint elmarad a bankválság, tovább kell szigorítani

Portfolio
A Federal Reserve-nek ragaszkodnia kell az inflációt csökkentő kamatemeléshez, amíg a munkaerőpiac erős marad, tekintettel arra, hogy a közelmúltbeli pénzügyi feszültségek nagy valószínűséggel tovább csökkennek, és a hitelfeltételek jelentős szigorodása ennélfogva elmarad- mondta James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke csütörtökön a Reuters tudósítása szerint.

Hosszú út áll előttünk, és úgy gondolom, hogy az infláció magas szinten ragad a jövőben, nehéz lesz visszavinni az inflációt a 2%-os célértékre, ezért ki kell tartanunk a szigorítás mellett, hogy az infláció visszaszoruljon - mondta Bullard az Arkansas-i bankárok szövetségének Little Rockban, Arkansas államban. Bullard korábban azt mondta, hogy negyed százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés