Előfizetői tartalom

Létezik a világgazdaság megmentésének tökéletes receptje

A szabadkereskedelem támogatása manapság nem divat. A gazdag országokban a munkahelyek megszűnését látják ebben, és a politikai döntéshozók szinte teljesen lemondtak erről. Az elmúlt évszázadban a világkereskedelem a teljes globális gazdaság részeként növekedett, de ez a bővülési ütem a globális pénzügyi válság idején tetőzött, most pedig már csökkenést látni. Ez azért sajnálatos fejlemény, mert a szabadabb kereskedelem biztosítása a világ egyik legjobb fejlesztéspolitikai intézkedésének számít.

Évszázadok óta ismert, hogy a kereskedelem növeli a jövedelmeket, miután lehetővé teszi egy ország számára, hogy az specializálódjon olyan tevékenységekre és hatékonyan termeljen olyan termékeket, amelyekhez a legjobban ért. Egy tanulmány szerint a kereskedelem 27 százalékkal gazdagabbá tesz mindannyiunkat. Ez azt jelenti, hogy az egyes országok átlagosan több mint egynegyednyivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés