Előfizetői tartalom

A lehetetlenre vállalkozik Magyarország?

Magyarország 500 ezer új munkavállalót szeretne bevonni a munkaerőpiacra a következő években. De valóban szükség van ennyi dolgozóra? Honnan jöhetnek ezek a munkavállalók?

500 ezer új munkaerőre lenne szükség, és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Megemlítette a határon túli magyarokat lehetőségként, és hozzátette, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnének külföldi munkavállalók, őket „kényelmi okokból” nem szabad behozni, mert azzal Magyarország kulturálisan nem járna jól. A kormányfői nyilatkozat után arról érdeklődtünk munkaerő-közvetítő cégeknél, hogy lehetséges-e további félmillió ember munkába állítása Magyarországon, és ha igen, akkor ehhez mire lenne szükség.

80-120 ezres létszámhiány

Először azt kérdeztük a munkaerő-közvetítő cégektől, hogy van-e igény jelenleg arra, hogy Magyarországon ilyen sok ember munkába álljon. Nógrádi József, a Trenkwalder Magyarország kereskedelmi igazgatója erre úgy reagált, hogy

bár a magyar munkaerőpiac is Európa azon részei közé tartozik, amelyek pótlólagos munkaerőt igényelnek, de a méretéből adódóan nincs ekkora létszámigénye.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés