Előfizetői tartalom

Egymilliárd ember halhat meg, ha nem lépünk

A 20. század folyamán a dohányzás mintegy 100 millió ember halálát okozta, akiknek többsége a mai gazdag országokban élt. Ez a helyzet azonban változik, így a dohányzás okozta egészségügyi terhek most a magas jövedelmű országokból az alacsony és közepes jövedelmű országokba tevődnek át. Egyes számítások szerint a 21. században akár egymilliárd ember is meghalhat a dohányzás miatt.

Az egészséget veszélyeztető olyan tényezők, mint a dohányzás, az alkohol- és sófogyasztás elleni küzdelembe való befektetés eddig nagyrészt a gazdag országokat jellemezte. Magyarországon évente több mint 120 ezer ember hal meg krónikus betegségekben. A szegényebb országokban sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a fertőző betegségek felszámolása. Mivel azonban az emberek tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés