Előfizetői tartalom

Lerántották a leplet: szupertitkos hadműveletekre alkalmas atomtengeralattjárót épít az Egyesült Államok

Portfolio
A USS Jimmy Carter jelenleg az amerikai haditengerészet fő, tengerfenék-hadviselésre kialakított tengeralattjárója, amelyet kifejezetten a mélyen a hullámok alatt végzett titkos felderítő műveletekre szántak. Az amerikai haditengerészet most úgy határozott, hogy leválják a kiöregedő járművet és egy speciális kém-tengeralattjáró építésébe kezdenek, amely a legújabb típusú Virginia-osztályú hajótestet használja – írta meg a navalnews.com.

A Congressional Research Service szerint egyetlen hajó beszerzésére kerül sor az amerikai haditengerészet 2024-es költségvetésében. A számított költség 5,1 milliárd dollár, ami majdnem egymilliárddal több, mint a fejlesztés alapját képező Virgina-osztályú atommeghajtású atomtengeralattjáróké. A tengerfenéki hadviselés a hidegháború óta nem kapott akkora figyelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés