Előfizetői tartalom

Újabb koporsószeget verne be a kormány: sosem látott lépés jön Magyarországon

Portfolio
A piacgazdasági viszonyok között sosem látott intézkedést hozott a kormány, a kötelező akciók bevezetését. Ezzel azt az üzenetet küldte, hogy az infláció nem csökken olyan mértékben, ahogy azt szeretnék. Habár a részletek még nem ismertek, ennek az eredménye könnyen az lehet, hogy az árstopok miatt már egyébként is romló termékminőség tovább gyengülhet a termékek széles körében, miközben ez egyébként is komplex és egyenetlen problémákkal küzdő kiskereskedelmi és élelmiszeripari szereplők újabb pofont kapnak. A külföldi multiknak fokozódhat az az érzésük, hogy a kormány ellenségkét tekint rájuk. Mindeközben a diszkontok további megerősödése, felemelkedése szinte garantált, hiszen az elmúlt időszak szabályozói meglepetéseire ők tudnak a leginkább rugalmasan reagálni. A kiskereskedelmi szektort meglepetésként érte a bejelentés a kötelező akciókról.

Feláll az Országos Anyag- és Árhivatal - kommentálta a Kormányinfón elhangzottakat a kiskereskedelmi folyamatokra rálátó egyik forrásunk. Habár még számos pontja nem ismert a „kötelező akciók” bevezetésének, annyi szinte biztos, hogy a kormány elégedetlen az eddigi árfolyamatokkal. Kapcsolódó cikkünk 2023. 04. 20. Döntött a kormány: kötelező akciók jönnek a boltokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés