Előfizetői tartalom

Képzeljük el, hogy egy napon kipenderítenek az otthonunkból - Ez sokaknak maga a valóság

A fejlett világban a legtöbb embernek nem kell aggódnia amiatt, hogy elveszíti a jogát arra, hogy a lakhelyén éljen. Ha van tulajdoni lapunk vagy bérleti szerződésünk, akkor nem valószínű, hogy egy nap valaki felbukkan a saját papírjaival, és kiebrudal minket az otthonunkból. Ez a biztonság azt jelenti, hogy például az új konyhát építő ingatlantulajdonosok tudják, hogy annak előnyeit évtizedekre szólóan élvezhetik, vagy növelhetik azzal ingatlanuk értékét, amikor azt eladják. A gazdák pedig olyan fákat ültethetnek, amelyek esetében évekbe telik, mire teljesen megnőnek, mert tudják, hogy nem fogják őket eltávolítani a földjükről, mire a fák gyümölcsöt teremnek.

Képzelje el, ha nem lenne biztos abban, hogy valóban tulajdonosa a házának. Lehet, hogy jövőre is itt élne, de lehet, hogy jönne valaki, és kipenderítené az ingatlanából. Ez a helyzet nemcsak egyfajta lelki terhet jelentene, hanem sokkal kevésbé lenne az is valószínű, hogy beruházna az otthona vagy a földje jobbá tételébe. A fejlődő országokban élő emberek többsége számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés