Előfizetői tartalom

Elszabadulnak az árak, 2000-3000 forint lehet a lángos

Az idei szezonban is számos nehézséggel néz szembe a vendéglátóipar. Elsősorban azoknak van nehéz dolguk, akik télre bezártak, mert nem könnyű új csapatot toborozni, illetve ez igencsak drága. Az energiaválság hatásai mostanra valamelyest csillapodtak: azok jártak jól, akik nem fixálták a rezsiszámlájukat. A költségek emelkedése azonban az árakon is meglátszik majd, a lángos például 2000-3000 forint is lehet a frekventált nyaralóhelyeken.

Az energiaválság az előzetesen becsültnél kevésbé tépázta meg az éttermeket a szakmai szervezet szerint. A télre ideiglenes működési szünetet tartó vállalkozók ugyanakkor rendkívüli nehézségekkel nézhetnek szembe, ha újra szeretnének nyitni. Sokan közülük kiemelkedő fizetéssel próbálnak toborozni.

Üzleti orosz rulett. Jól hangzó, de félrevezető lehet, hogy majd ismét jönnek a balatoni vendéglátóhelyeken a kiemelkedő fizetések

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés