Előfizetői tartalom

Megvan az uniós ukrán gabonaalku, ami Magyarországnak különösen fontos

Portfolio
Miután pénteken délelőtt az uniós tagállamok nagykövetei megegyeztek abban, hogy további egy évig vámok és kvóták nélkül befogadják az ukrán termékeket, délután arról érkezett hír, hogy egy szűkebb, de nagy vitákat kiváltó mezőgazdasági témában is megszületett a megállapodás öt tagállam és az Európai Bizottság között. Utóbbi lényege az, hogy többek között Magyarország megtilthatja négy ukrán termék importját, de a tranzitot engednie kell szigorú ellenőrzések mellett, továbbá összesen egy 100 millió eurós pénzügyi kompenzációt kapnak öt tagállam gazdái a kárenyhítésre.

A svéd soros elnökség pénteken délelőtt közölte, hogy a tagállamok beleegyeztek az ukrán kereskedelmi korlátozások feloldásának további fenntartásában, azaz a tavaly júniustól egy évre szóló lazítást a továbbiakban is fenntartják. Ezután az ukrán gabonakérdésben leginkább érintett öt (front)ország és az Európai Bizottság a külön tárgyalásai eredményét is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái