Előfizetői tartalom

Az asztalod már nem a tiéd többé

Barátokkal együttdolgozni a nappaliban vagy heti egyszer bejárni a hibrid modellben működő irodába, ahol már egy bögrét sem hagyhat az ember az asztalán: máig tartanak a koronavírus-járvány hatásai, ha a munkahelyi terek újraértelmezéséről van szó.

Lehet, hogy az alkalmazottaknak soha többé nem lesz már olyan íróasztaluk, amit a sajátjuknak éreznek, de a kompromisszumos megoldások nyomán olyan irodák születhetnek, amelyek minden használójuknak megfelelő alternatívát kínálnak - állapítja meg a BBC cikke. A távmunka Covid-hozta széles körű elterjedése előtt az alkalmazottak gyakran második otthonukká tették az íróasztalukat: egy pulóver a szék háttámláján, egy vicces feliratú bögre a billentyűzet mellett, egy cserép virág, vagy egy halom a kedvenc szakirodalmakból a monitor mögött - valójában kevés is elég, hogy otthonosabban érezzük magukat.

Pszichológiai kutatások szerint az emberek azért érzik szükségét, hogy személyre szabják a munkaterületüket, mert ez növeli a hely jelentőségét számukra. Márpedig minél fontosabb és komfortosabb egy iroda vagy központ, annál jobban kötődnek a vállalathoz.

Mindez nagyobb elégedettséghez és összességében nagyobb termelékenységhez vezet. Az emberi természetből fakad, hogy személyre szabjuk a körülöttünk lévő teret.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés