Előfizetői tartalom

Már olyan kényelmes a munka, hogy halálra dolgozzák magukat az emberek

A vállalatok mostanáig hajlamosak voltak úgy gondolni a kiégésre, mint a munkavállaló felelősségére. Csakhogy a burnout valójában szervezeti probléma, amin a szusiséf és a vállalati mosoda egyáltalán nem segít.

Elméletileg minden rendben, gyakorlatilag semmi sincsen

Elméletileg az egyre terjedő rugalmas foglalkoztatási formáknak a munka és a magánélet egyensúlyát, a termelékenység és a jólét növekedését kellett volna elhozniuk a munkavállalók életébe. Csakhogy a kiégés (burnout) a jelek - és az adatok szerint is - egyre többeket veszélyeztet. Ezt azonban már nem lehet kizárólag a világjárvány számlájára írni.

Már a Covid-19 előtt is láttuk, hogy a kiégés néhány magas státuszú, nagy stresszel járó szakma foglalkozási kockázatából egyre inkább közegészségügyi problémává vált

- magyarázza a kaliforniai Alex Soojung-Kim Pang, a Miért érsz el többet, ha kevesebbet dolgozol? című könyv szerzője.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés