Előfizetői tartalom

A Synlab meg tud állni a saját lábán a piaci átalakulások után is - Interjú a cég vezérigazgatójával

Jelenleg is folyamatban van a labordiagnosztikai piac átalakítása Magyarországon, az állam a központosítás útját választotta. A Synlab, mint a laborpiac hazai legnagyobb szereplője egyetért a kormány törekvéseivel, mert - ahogyan azt Lévai Richárd, a társaság vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjújában elmondta - hatékonyabbá kell tenni a laborok működését és a folyamatokat, túl sok a felesleges vizsgálati igény. A Synlab fel is ajánlotta az átalakításért felelős szakmai stábnak az együttműködést. Lévai Richárd lapunknak arról is beszélt, hogy számukra az a fontos, hogy az átalakítás hogyan valósul meg, főképp az átadás-átvétel folyamata és az átmeneti időszak, valamint a finanszírozása. Úgy vélekedett, hogy mivel a Synlab jelentős szereplő, ezért egy ilyen mértékű átalakítást a cég részvétele nélkül nem lehet levezényelni. Hangsúlyozta továbbá a vezérigazgató, hogy a Synlab meg tud állni a saját lábán a piaci átalakítások után is.

Zajlik a laborpiac átalakítása Magyarországon. Milyen várakozással tekintenek a folyamat elé a piac legnagyobb szereplőjeként? Hogyan viszonyulnak a központosítási törekvéshez? Egyetértünk azzal a céllal, hogy Magyarország lakossága a lehető leghatékonyabb és legmagasabb szakmai szintű laborszolgáltatást tudja igénybe venni. Ebből kifolyólag a Synlab egyetért a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés