Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb válságban a Gazprom, sorra állítják le a gázkutak kitermelését

Az oroszországi gáztermelés 10%-kal csökkent éves szinten 2023 első negyedévében, a Gazprom termelése közel 18%-kal esett vissza - írja a Kommerszant. A független termelők, a Rosneft és a Novatak termelése azonban a meglévő projektek kapacitásbővítésének köszönhetően növekszik, de kérdéses, hogy az Európai Unió piaca nélkül mi lehet az orosz gázkitermelés jövője.

Az oroszországi gáztermelés 2023 első negyedévében az előző évhez képest 10%-kal, 180 milliárd köbméterre csökkent. A leginkább a Gazprom gázkútjainál lehet visszaesés az EU-ba irányuló export csökkenése miatt: a Kommerszant adatai alapján az állami gázcég közel 18 százalékkal csökkentette a gáztermelést. A Gazprom termelését már csak megbecsülni lehet: a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés