Előfizetői tartalom

Élesednek a megfigyelőrendszerek: a dolgozóknak többé nincsenek titkaik

A hibrid és távmunka körülményei között a kollégákkal folytatott pletykálkodás, sugdolózás is digitalizálódott. Csakhogy mindez igencsak kockázatos lehet a munkavállalók és az őket megfigyelni vágyó cégek szempontjából.

A koronavírus-járvány elhozta a táv- és a hibrid típusú munkavégzés virágkorát. Izzanak a csetprogramokon keresztül zajló megbeszélések, egymásba érnek az online meetingek, projektmanagement szoftvereket, virtuális ruha- és épülettervező programokat püfölnek a szakemberek otthon, a kanapén ülve vagy a kerti garnitúrán gubbasztva.

Az a velünk született igény azonban, hogy információkat keressünk - és osszunk meg - másokról, mit sem változott. Miközben a körülmények nagyon is.

Valójában az irodai pletykálkodás manapság sok virtuális munkarendben dolgozó munkavállaló számára a kapcsolatteremtés egyik alapvető eszközévé vált - írja a BBC.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés