Előfizetői tartalom

Elindulunk végre nagyobb lépéssel, de hogy lesz ebből az év végére egyszámjegyű infláció?

Az elmúlt hónapokban inkább csak jelképesen mérséklődött az infláció, hiszen a januári 25,7 százalékos csúcs után márciusban még mindig 25,2 százalékos volt az áremelkedési ütem. A kormány és a jegybank most abban bízik, hogy áprilisban már elindult a komolyabb csökkenés, az elemzők szerint is van esély arra, hogy felgyorsult a dezinflációs folyamat. Ez elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy az év végére teljesüljön a kitűzött cél, az egyszámjegyű infláció, ami a szakemberek szerint is elérhető a lassan induló mérséklődés ellenére is.

Megteszi az első nagyobb lépést Magyarország? A jelek szerint januárban 25,7 százalékon tetőzhetett az infláció, februárban és márciusban azonban csak mérsékelt csökkenés jött. Sőt, legutóbb a márciusi adatok kapcsán arról írtunk, hogy a vártnál magasabb áremelkedés mellett annak szerkezete is aggasztónak volt mondható, hiszen a maginfláció ismét emelkedett. Már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés