Előfizetői tartalom

Elindulunk végre nagyobb lépéssel, de hogy lesz ebből az év végére egyszámjegyű infláció?

Beke Károly
Az elmúlt hónapokban inkább csak jelképesen mérséklődött az infláció, hiszen a januári 25,7 százalékos csúcs után márciusban még mindig 25,2 százalékos volt az áremelkedési ütem. A kormány és a jegybank most abban bízik, hogy áprilisban már elindult a komolyabb csökkenés, az elemzők szerint is van esély arra, hogy felgyorsult a dezinflációs folyamat. Ez elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy az év végére teljesüljön a kitűzött cél, az egyszámjegyű infláció, ami a szakemberek szerint is elérhető a lassan induló mérséklődés ellenére is.

Megteszi az első nagyobb lépést Magyarország? A jelek szerint januárban 25,7 százalékon tetőzhetett az infláció, februárban és márciusban azonban csak mérsékelt csökkenés jött. Sőt, legutóbb a márciusi adatok kapcsán arról írtunk, hogy a vártnál magasabb áremelkedés mellett annak szerkezete is aggasztónak volt mondható, hiszen a maginfláció ismét emelkedett. Már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái