tolnay roland eszfk
Gazdaság

Hatalmas újítások jöhetnek a magyar egészségügyben

Csiki Gergely
A lakosság által használható EgészségAblak mobilalkalmazás az induló funkciók (digitális Covid igazolvány, kiváltható receptek) után hamarosan újabb megoldásokkal bővül. Mint például a leletek lekérdezhetősége, a foglalt időpontok megjelenítése, valamint az időpontfoglalás online lehetősége - jelentette ki az IME Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferencián tartott előadásában Tolnay Roland, az ESZFK Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Mi várható a magyar magánegészségügyben? Szeptember 19-i konferenciánkon kiderül:

Az ESZFK egészségügyi rendszerben betöltött szerepét és feladatait mutatta be előadásában Tolnay Roland, majd rátért a nonprofit társaság fejlesztési terveire. Azzal kezdte prezentációját, hogy az ESZFK az egészséginformatikai irányítási rendszer része, feladatai között szerepel a központi egészséginformatikai rendszerek fejlesztése, alkalmazásüzemeltetés, és ügyfélszolgálat, valamint az egészséginformatikai szolgáltatások közszolgáltatásként. Emlékeztetett arra, hogy a Belügyminisztérium egyszerre megrendelője és finanszírozója a társaságnak és a BM az ESZFK-n keresztül működteti az EESZT-rendszert adatkezelőként és a rendszerben az ESZFK adatfeldolgozóként jelenik meg.

Előadásában Tolnay Roland többször is hangsúlyozta, hogy

az adatvezérelt egészségügyhöz jó adat kell.

Ezt követően kitért arra, hogy az egészségügyi adatok érkezhetnek a pácienstől, valamint a szolgáltatóktól, többfajta eszközön és rendszeren keresztül (miniHIS piaci rendszerek, telemedicina szolgáltatók, felhők, otthoni eszközök, egészségablak adatbeküldő). Ezt követően létrejön a jó minőségű adat, a strukturált adat, amely szemantikailag egységes és digitálisan feldolgozható. Úgy vélekedett, hogy az adat jelen van, rendelkezésünkre áll, az állami intézményeknél.

Az ESZFK ügyvezetője több kiemelt feladatot részletezett. Ezek közül elsőként említette meg az EgésszégAblak alkalmazást, amely a szolgáltató egészségügyi fejlesztése. Az induló funkciók között volt a digitális Covid igazolvány, a kiváltható receptek, valamint az értesítések. A közeljövőben tervezi a szolgáltató új funkciók beépítését, mint például a leletek lekérdezhetősége, a foglalt időpontok megjelenítése, valamint az időpontfoglalás online lehetősége.

A távlati célok között pedig a telemedicina adatok megjelenítését, valamint a biztonságos kommunikációs csatorna megteremtését sorolta fel orvos és páciens között.

egeszsegablak alkalmazas myeeszt

Kiemelte, hogy

nem adatokat akarunk az állampolgárokkal közölni, hanem szolgáltatást nyújtani, pár kattintással elérje a célját a beteg.

Ennek kapcsán egy példát is hozott: a pdf beutalóból a rendszer ki fogja olvasni a lényeget és ez alapján felajánlja a közeli intézmények szabad ellátási időpontjait.

A nonprofit társaság kiemelt feladata továbbá az integrátori szerep kiemelt projektekben, ilyen az ápolástámogató rendszer, valamint a járóbeteg irányítási rendszer.

Az EESZT továbbfejlesztési fókuszai között szerepel az ellátási adatok feldolgozhatóságát biztosító másolati technikai környezet, az adatstruktáráltság szintjének növelése, a telemedicina távdiagnosztikai fejlesztések, valamint a mesterséges intelligencia eszközrendszerének alkalmazása.

Mi várható a magyar magánegészségügyben? Szeptember 19-i konferenciánkon kiderül:

Címlapkép: IME, Gyüre István

moszkva-voros-ter-oroszorszag-kreml
török líra
szerbia-koszovo-konfliktus
Kevesebb fizetést ígérő álommunkahelyért hagyják ott a bankokat a dolgozók
spanyolország zászló
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
rubel-szankcio-haboru