Előfizetői tartalom

Nem tágít a kormány, a rizikós utat választja

Annak ellenére, hogy a 2023-as költségvetés tervezésekor egyáltalán nem volt előnyös a büdzsé korai elfogadása és közben jelentős bizonytalanságok övezik a magyar gazdaságot, a kormány nem tántorít: május végéig elkészíti a 2024-es költségvetést. Vagyis a következő két hétben kiderül, hogy a kormány hogyan kezeli az egyre csak tornyosuló kihívásokat. Az első fontos "könnyítő" lépést már megtette: pár hete megemelte a jövő évre vállalt hiánycélt.

Már hetekkel ezelőtt bemutattuk, hogy jelentős bizonytalanságok övezik a 2024-es költségvetést. Április elején megjelent elemzésünkben arra a következtetésre jutottunk, hogy pótlólagos intézkedések nélkül nem teljesíthető az akkor még a GDP 2,5%-ában meghatározott hiánycél. Ezek után már nem is volt akkora meglepetés, hogy a kormány a május elején bemutatott konvergenciaprogramjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés