Előfizetői tartalom

Több pénz kell az oktatásra, de nem mindegy, miként költjük el azt

Az adófizetők és a politikusok gyakorlatilag mindenütt egyetértenek abban, hogy több pénzt kellene fordítani a gyermekek oktatására. Nyilvánvaló dolog, hogy a jobb oktatás révén a gyerekek könnyebben tudnak az életben elindulni. Átgondoltan kell azonban e téren cselekednünk. Sok népszerű oktatási beruházásnál alig vagy semennyire sem bővül a gyerekek tudása, miközben ritkán hallunk a leghatékonyabbnak tekintett befektetésekről.

A 2000-es évek elején a One Laptop Per Child (Laptopot minden gyermeknek) elnevezésű kezdeményezést úgy emlegették, mint amely forradalmi változást indít el karizmatikus vezetők és politikusok támogatásával. Úgy gondolták, hogy „a laptop menti meg a világot”. A program kiértékelésekor azonban azt állapították meg, hogy az semmilyen hatást nem gyakorolt a tanulmányi eredményekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés