Előfizetői tartalom

A magyar nők a világ előtt járnak? - Érdekes számok kerültek napvilágra

Az OECD nemek közötti egyenlőséget bemutató friss elemzése szerint a nemek közötti különbségek a köz- és társadalmi élet számos területén fennállnak a világban. Annak ellenére, hogy a lányok és a fiatal nők magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, a férfiak továbbra is nagyobb valószínűséggel vannak foglalkoztatva, átlagban többet keresnek, nagyobb arányban vannak döntéshozó pozícióban a köz- és magánszektorban, mint a nők. Jó hír viszont, hogy Magyarországon lényegesen kedvezőbbek a számok az OECD-átlaghoz képest, a magyar nők fizetett munkaórája és nyugdíjjövedelme sem tér el olyan drasztikus mértékben a férfiakétól, mint azt más országokban látni.

Az OECD friss tanulmánya rávilágít arra, hogy az elmúlt években néhány szakpolitikai területen előrelépés történt a nemek közötti egyenlőség támogatása érdekében, például az apák számára biztosított szülői szabadság, a bérek átláthatóságára vonatkozó intézkedések bevezetése tekintetében, valamint a nők nagyobb arányú képviseletében is a köz- és magánszféra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés