Előfizetői tartalom

A magyar nők a világ előtt járnak? - Érdekes számok kerültek napvilágra

Árgyelán Ágnes
Az OECD nemek közötti egyenlőséget bemutató friss elemzése szerint a nemek közötti különbségek a köz- és társadalmi élet számos területén fennállnak a világban. Annak ellenére, hogy a lányok és a fiatal nők magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, a férfiak továbbra is nagyobb valószínűséggel vannak foglalkoztatva, átlagban többet keresnek, nagyobb arányban vannak döntéshozó pozícióban a köz- és magánszektorban, mint a nők. Jó hír viszont, hogy Magyarországon lényegesen kedvezőbbek a számok az OECD-átlaghoz képest, a magyar nők fizetett munkaórája és nyugdíjjövedelme sem tér el olyan drasztikus mértékben a férfiakétól, mint azt más országokban látni.

Az OECD friss tanulmánya rávilágít arra, hogy az elmúlt években néhány szakpolitikai területen előrelépés történt a nemek közötti egyenlőség támogatása érdekében, például az apák számára biztosított szülői szabadság, a bérek átláthatóságára vonatkozó intézkedések bevezetése tekintetében, valamint a nők nagyobb arányú képviseletében is a köz- és magánszféra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái