Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: hamarosan vége lehet az inflációs horrornak Magyarországon

Hamarosan jelentősen eshet az infláció Magyarországon, amelyre a jelenlegi 20% feletti áremelkedést látva már nagyon nagy szükség van. A fogyasztói árindex az idén eddig alig csökkent, de az egyéb ármutatókból már egyértelműen látszik, hogy a dezinflációs folyamat elindult. Az áremelkedési ütem csökkenése hamarosan megjelenik a hivatalos inflácós mutatóban, a fogyasztói árindexben is, és év végére akár egy számjegyűvé is válhat az infláció. A 20% feletti horrorisztikus drágulásnak tehát szinte biztosan vége, de ez nem jelenti azt, hogy biztosan elérjük az árstabilitást, sőt, ezzel kapcsolatban jelentős kockázatok vannak.

A magyar infláció rekordmagas Európában, de a prognózisok szerint hamarosan jöhet az enyhülés, a 20% feletti éves infláció az év végére egy számjegyűre mérséklődhet. Az inflációs főmutatóból a megjövendölt dezinfláció még egyáltalán nem látszik, de számos jele van már annak, hogy a fogyasztói áremelkedés éves mértéke hamarosan jócskán mérséklődni fog. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés