Előfizetői tartalom

34 hónapja nem látott döntés az MNB-től, de hogyan tovább? És mi lesz így a forinttal?

Utoljára majdnem három éve, 2020 júliusában volt példa olyanra, amit a Monetáris Tanács kedden meglépett, hogy csökkenjen az irányadó kamat. Azóta hosszú utat jártunk be a 0,6 százaléktól a 18 százalékig, de a mostani lépés egyértelműen fordulatot jelenthet, azt, hogy fokozatosan ugyan, de véget érhet az extrém magas kamatok kora Magyarországon.

Miről döntött a jegybank és miért? Az MNB Monetáris Tanácsa kedden újabb 100 bázisponttal 19,5%-ra csökkentette a kamatfolyosó felső szélét jelentő egynapos hitelkamatot, majd nem sokkal később azt is bejelentette, hogy az irányadó kamat esetében is 100 bázispontos csökkentést tart indokoltnak holnaptól. Ez egyértelmű fordulatot jelent, hiszen több mint fél éve, tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés