Előfizetői tartalom

Csapdahelyzetbe került a kormány – Van egy trükk, amivel kivághatja ebből magát

A Pénzügyminisztérium elkészítette a 2024-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot, szokás szerint tavasszal. Jelenleg épp a Költségvetési Tanács és annak szakértői háttércsapata elemzi és értékeli a többszáz oldalas dokumentumot és már csak pár napot kell várni arra, hogy megismerjük a háromfős testület véleményét és a jövő évi büdzsé első legérdekesebb részleteit. A fő kérdés, hogy a jövő évi büdzsét feszítő kiigazítási igény hogyan egyeztethető össze a kormányzat Európai Unió felé tett vállalásával, mely szerint jövőre a különadók megszűnnek. Úgy tűnik, az ellentmondás inkább csak trükközésekkel enyhíthető.

A csapdahelyzet, ami még elkerülhető Minden kockázat ellenére a kormány idén sem szakította meg az évek óta fennálló hagyományt: ezúttal is költségvetés korai benyújtása mellett döntött. Pedig az idei költségvetési elcsúszások miatt erős a gyanú, hogy az idén sem stabil alapokra épül a jövő évi büdzséterv. Egyelőre csupán néhány fontosabb számot ismerünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés