Előfizetői tartalom

Brüsszel a kormány teljes gazdasági programját ízekre szedte, fájó lépéseket követelnek

Az Európai Bizottság lesújtó véleményt fogalmazott meg a magyar kormány gazdaságpolitikájáról és számos intézkedést várnak el a most közzétett Országspecifikus ajánlások szerint. Így megkövetelik a rezsicsökkentés kivezetését, átiratnák a költségvetést, fiskális szigort várnak el, a helyreállítási alap lehívásához feltételül szabott szupermérföldkövek maradéktalan teljesítését követelik, hogy az uniós források támogathassák a növekedést. De ugyanígy elvárják az ár- és kamatplafonok kivezetését a torzító hatások csökkentése és a monetáris transzmissziós mechanizmus zökkenőmentes működésének megkönnyítése érdekében. Gyakorlatilag az elmúlt egy év legfontosabb gazdaságpolitikai intézkedéseit bírálja Brüsszel.

Közzétette az Európai Bizottság a tavaszi szemeszter a tagállamoknak szóló országspecifikus ajánlásokat, amelyek célja, hogy az egyes országok egy stabil és időtálló gazdaságot építhessenek ki, amely a kihívásokkal teli geopolitikai környezetben is biztosítja a versenyképesség megőrzését és az emberek tartós jólétét. Brüsszel érvelése szerint az összes szakpolitikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés