Előfizetői tartalom

Hamarosan mindenki megtudhatja, hogy mennyit keresnek a dolgozók?

Bár egyelőre utópisztikusnak tűnik, eljöhet a kor, amelyben pontosan szerepelni fog a felkínált munkabér összege az álláshirdetésekben. Mostanában egyre több fiatal teszi közzé önként és büszkén, hogy mennyit keres - igaz, még csak a másodállásában. A tengerentúlon pedig kormányzati szigorral bírják rá a vállalatokat, hogy tegyék átláthatóbbá bérezési rendszerüket.

Míg a teljes munkaidős jövedelmekről szóló beszélgetések sok ember - és pláne a vállalatok - számára még mindig kényelmetlenek, egyes mellékállásokban már szinte teljesen nyilvános, ki mennyit keres.

Miért is ne beszélhetnénk róla?

Tolu Frimpong 9-től 5-ig tartó munkaideje alatt marketingmenedzserként dolgozik London délkeleti részén. Vállalati munkája mellett azonban tartalomkészítő és pénzügyi coach is, aki szabadúszóként írásból, márkakapcsolatok építéséből, affiliate marketingből és pénzügyi coachingból szerez jövedelmet. Küldetése, hogy évente 25 000 fontot keressen a mellékállásából - és szeretné, ha ezt mindenki tudná is.

A 35 éves Frimpong YouTube-csatornája segítségével teszi közzé pénzügyi útját. Úgy véli, a nyílt beszéd segíthet másoknak is elérni céljaikat. Vállalati fizetését azonban soha nem hozta nyilvánosságra: bár napról napra beszámol mellékállású jövedelmének alakulásáról és arról, hogyan tünteti el 36 ezer fontos adósságát, ő is úgy véli, hogy vállalati fizetésének megvitatása főállású kollégáival tabu:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés