Előfizetői tartalom

Kiderült, melyik boltban költötték a legtöbbet tavaly a magyarok

Szász Péter
Továbbra is a Lidl a legnagyobb kiskereskedelmi lánc Magyarországon, azonban a tavalyi év nagy "előzője" az Aldi, amely több versenytársat is maga mögé tudott utasítani - derül ki a Trade Magazin friss elemzéséből.

A Lidl bruttó - tehát áfával növelt - bevétele majdnem elérte az 1 200 milliárd forintot, amellyel fölényesen az első helyen szerepel a hazai rangsorban. Egy évvel korábban ez az összeg 922 milliárd forint volt, vagyis a növekedés 30 százalék. A közel 7700 embert foglalkoztató láncnak 197 boltja volt tavaly, 6-tal több mint egy évvel korábban. A Lidl 36,9 milliárd forint ágazati különadót fizetett be az államkasszába.

A Spar a második helyen szerepel 916 milliárdos bevétellel, amely 15,6 százalékos növekedés éves bázison. Nekik 623 egységük van, amelyek között megtalálhatók a nagyobb Intersparok és az Orlen, illetve OMV kutakon működő egységek is. A cég 16 ezer embert foglalkoztatott és 26,7 milliárd forint különadót fizetett be.

Dobogós még a Tesco 885 milliárd forint bruttó bevétellel, amelyből 25 milliárd forint ágazati különadót fizetett. A brit lánc egy évvel korábban 764 milliárdos bevételre tett szert, így a mostani emelkedés 15,8 százalékos. Jelenleg 197 különböző méretű Tesco működik, eggyel kevesebb, mint egy évvel korábban és 10 800 embert foglalkoztatnak.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái